
عنوان پایان نامه :
زمان بندي توليد تخصيص منابع محدود در طول زمان براي انجام گروهي از فعاليتها
یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :
مرور ادبیات
تحقیق در زمینه مباحث زمانبندی در اوایل دهه 50 میلادی شکل جدیتر به خود گرفت و اولین مقالههای علمی در این زمینه در اوایل این دهه به چاپ رسید. با این وجود، یکی از اولین مطالعات در زمینه زمانبندی به سالها قبل و زمان جنگ جهانی اول باز میگردد. هنری لارنس گانت[1] یکی از پیشگامان مسائل زمانبندی میباشد که یک مهندس صنایع و از پیروان نظریه فردریک تیلور[2] در این زمینه بود. وی در زمان جنگ جهانی اول نمودار معروف خود که به نمودار گانت[3] معروف است را طراحی کرد ]2[.
تحقیق در زمینه مسائل زمانبندی در طی 50 سال گذشته به شکل گستردهتری دنبال شده است و به موضوعی با تارخچه تحقیقاتی غنی از قواعد و الگوریتمهای ساده و پیچیده نظیر قاعده جانسون[4]، قاعده زودترین موعد تحویل[5]، الگوریتم مور[6]، روش شاخه و حد[7]، روش برنامه ریزی پویا[8]، و بسیاری از روش های ابتکاری و فرا ابتکاری تبدیل شده است.
در دهه 60 میلادی در اغلب مقالات از تکنیکهای برنامهریزی پویا و یا مدلسازی برنامهریزی عدد صحیح برای حل مسائل زمانبندی و توالیعملیات استفاده میشده است. پس از انتشار مقاله ریچارد کارپ]4[ در اوایل دهه 70 میلادی در زمینه نظریه پیچیدگی، بسیاری از مطالعات انجام شده در این دهه، بروی سلسله مراتب پیچیدگی مسائل زمانبندی متمرکز شد.
نتایج مطالعات حاکی از آن بود که طیف گستردهای از مسائل زمانبندی دارای پیچیدگی ساختاری میباشند و به همین دلیل الگوریتمهای دقیق قادر نخواهند بود تا در یک زمان محاسباتی قابل قبول جواب بهینه این مسائل را بیابند. ازین رو در سالهای بعد تلاش های جدی به منظور ایجاد و توسعه الگوریتمهای ابتکاری و فراابتکاری صورت پذیرفت. یکی از اولین و در عین حال معروف ترین الگوریتم های فرا ابتکاری، الگوریتم ژنتیک میباشد که اصول اولیه آن توسط هالند و همکاران در زمینه مدلسازی فرایند سازگاری سیستمهای طبیعی در قالب سیستمهای مصنوعی ارائه شد و ایده اصلی آن مبتنی بر نظریه تکاملی داروین میباشد.
دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):