
عنوان پایان نامه :
آراء و نوآوریهای فلسفی- منطقی ویلفرد سلرز
یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :
متن کامل در سایت امید فایل
پیش زمینه افسانه داده در سنت دکارتی
تصور داده برای حل معماهایی درباره رابطه بین شناسنده و موضوع شناسایی ایجاد شده است در مواردی که فاعل شناسا انسان است و موضوع شناسایی واقعیتی درباره جهان در نظر گرفته میشود. (مثلاًاینکه علی میداند که ملبورن در استرالیا است). شیوه فهم مُدرِک و مُدرَک در فلسفه غرب داده را میسازد که بهنظرمیرسد امری غیر قابل اجتناب باشد.
این تصویر برجسته که آن را در اینجا تصویر دکارتی مینامیم مولفههای متافیزیکی و معرفتشناختی دارد. عقلگرایان و سنتهای تجربهگرایی در فلسفه مدرن قرون 17 و 18 بهرغم اختلاف نظرهایی که دارند در اصلیترین عنصر این تصویر با هم مشترکند. تصویر مشترک بین آنها در مولفه متافیزیکیشان به لحاظ مبناگرایانه دوگانه انگار[1] است. یعنی میپذیرند که ما مفاهیمی از دو نوع متمایزی از چیزها در جهان ذهنی و غیرذهنی یا مادی داریم. هرچند که سنت مادهانگاری واقعیت ذهنی را رد میکند و سنتایدئالیستی واقعیت ماده را نمیپذیرد، این بحث همواره در مورد تقابل دوگانهانگاری مطرح بوده است.(DeVries and Triplett,2000,p xvi)
امر غیرذهنی در ریشههایش هرچیزی است که منحصراً بوسیله قوانین علّی فیزیک بدست آورده شده است. ویژگیهای بسیاری هستند که امور ذهنی را از امور مادی جدا میسازد: امر ذهنی غیرمکانمند، فعال و خود-متغیر است در حالیکه امر مادی منفعل و مستعد برای حرکت است اما خودش بهتنهایی حرکت یا تغییر نمیکند.